İçeriğe geç

Yapaydil.Net

Güncelleme Notları

Web Site Yapımı
11%
İçerik Tamamlama
9%

Yapaydil.Net Geliştirme Ekibi olarak sürekli web site, yapay dil ve sözlük projelerimizi güncelliyor, geliştiriyoruz. Bu kapsamda bu sayfa ise sizlere çalışma ve güncellemelerimiz hakkında bilgi vermektedir. 

Amacımız yapay dilciliği Türkiye ve Türkçe konuşan ülkelerde yaşatmak ve geliştirmektir. Bu hususta yegane Türkçe kaynak oluşturmaya özen gösteriyoruz.
Mevlüt Baki T.
Al Bakiyye Yapay Dili Geliştiricisi

Yapaydil.Net Kuruldu

Al Bakiyye, Nomuli ve Lalineo yapay dil geliştiricileriyle ortak yürütülen proje kapsamında “Hementasarim.com” platformunun desteği ile “Yapaydil.net” sitemizi kurduk. 

Yapay dilcilik üzerine en kapsamlı Türkçe kaynak olmayı amaç edinir. Genel web sayfa kanalına ek olarak Wiki, Forum, Sözlük gibi ek hizmetleri ve teknolojileri de yapay dilciliğin hizmetine sunar. 

Yapaydil.Net ilk olarak 3 temel organizasyonun desteği ile kurulmuştur; Hemen Tasarım WP CMS, Rastgelelik ve Yapay Diller Topluluğu

Ulu Sözlük Oluşturuldu

Doğal dillerin yanı sıra yapay dillere yönelik karşılıkların ve açıklamaların yer almasını arzuladığımız Ulu Sözlük projemizi başlattık. Herkes kendi yapay dilinde sözcük ekleyebilir, ekli sözcüklerin çevirisini yapabilir ve ek karşılıklar ekleyebilir. 

Başta Al Bakiyye, Nomuli, Esperanto gibi yapay diller olmak üzere aynı zamanda Anadolu’da konuşulan dil ve lehçelere, antik dillere ve Türkî dillere yönelik de karşılıkların yer almasını istiyoruz. 

Dil sınırı, sözcük kısıtlaması bulunmuyor. Hazır taslak ile kolayca birçok dilde karşılıkların yer alabileceği sözcük sayfalarını oluşturabilirsiniz. 

Ulu Sözlüğümüzün oluşturulmasında en önemli katkı ve desteği sunan destekçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Destekçilerimiz

  1. Mevlut Baki T. (Al Bakiyye yapay dili geliştiricisi, Rastgelelik arama motoru kurucusu)
  2. Hakan T. (Hemen Tasarım yazılım uzmanı)
  3. Mustafa K. (Nomuli yapay dili geliştiricisi)

Sanal Klavye Oluşturuldu

Arapça, Farsça ve Osmanlıca gibi dillere ek olarak al Bakiyye, Nomuli, Gondorin, Tarkça gibi dillerin de alfabe ve yazı sistemlerine yönelik harf çevirisi yapmasını amaçladığımız projedir. 

Latin harflerinden ilgili dilin harflerine çeviri yapılabilmekte, kopyalanabilmektedir.

Ulu Sözlüğümüzün oluşturulmasında en önemli katkı ve desteği sunan destekçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Destekçilerimiz

  1. Mevlut Baki T. (Al Bakiyye yapay dili geliştiricisi, Rastgelelik arama motoru kurucusu)